Šišljagić: Hrvatska je zbog HDZ-a na rubu bankrota

"HRVATSKA je danas, nakon osam godina vlasti HDZ-a, na rubu bankrota", rekao je Vladimir Šišljagić, predsjednik Glavaševog HDSSB-a, na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu.

Šišljagić je u svom obraćanju istaknuo da hrvatski građani i dalje nemaju pojma što je sve Vlada ispregovarala s Europskom unijom. "Građani imaju pravo znati detalje ispregovaranih poglavlja. Primjerice, poljoprivrednici uopće ne znaju što napraviti da bi njihov proizvod funkcionirao na tržištu EU. Meni ni Jadranka Kosor nije znala reći što će biti sa ZERP-om, hoće li on profunkcionirati kada uđemo u EU", ističe Šišljagić.

Vlasti HDZ-a ne može se vjerovati, kaže Šišljagić, podsjećajući da je upravo vladajuća stranka dovela do bilance koja danas kaže: 340 tisuća nezaposlenih, 45 milijardi eura vanjskog duga i 35 milijardi kuna nelikvidnosti. Upravo zbog toga Šišljagić strahuje da HDZ-ova Vlada u pregovorima s EU nije zaštitila nacionalne interese.

"HDSSB je proeuropska stranka, ali ne želi da Hrvatska u EU uđe u neravnopravnom položaju. Pozivam Vladu da pod hitno otvore te dokumente i da se građani upoznaju s onime što ih čeka u EU prije nego se o tome počnu izjašnjavati na referendumu", zaključio je Šišljagić.

Pročitajte više