Sjednica povjerenstva za suzbijanje AIDS-a o natječaju za projekte prevencije

VLADINO Povjerenstvo za suzbijanje AIDS-a na današnjoj je sjednici pod predsjedanjem Ante Simonića, potpredsjednika Vlade i predsjednika Nacionalnog povjerenstva za suzbijanje AIDS-a, raspravljalo o natječaju za projekte prevencije AIDS-a u našoj zemlji, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Natječaj je raspisan zahvaljujući donaciji Globalnog fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije, koji je Hrvatskoj donirao 3,6 milijuna dolara za prve dvije godine projekta.

Projekt će dopuniti postojeće vladine aktivnosti, usmjerene prvenstveno prema naobrazbi u osnovnim i srednjim školama i drugim dobnim skupinama, te zadržavanju postojeće povoljne epidemiološke situacije.

Globalni fond će Hrvatskoj ukupno dati blizu pet milijuna dolara za prevenciju AIDS-a u sljedeće tri godine, a za kontrolu provedbe projekata bit će nadležno Povjerenstvo za suzbijanja AIDS-a.

Ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar i suradnici iz Ministarstva rada i socijalne skrbi, te Ministarstva zdravstva izvijestili su Povjerenstvo o aktivnostima vezanima uz prevenciju AIDS-a i drugih spolno prenosivih bolesti u školama.

U sklopu tih aktivnosti bit će organizirana brojna predavanja namijenjena djeci i njihovim roditeljima već od početka školske godine 2003./04.

Također je potvrđena informacija da je djevojčica Ela, zaražena virusom AIDS-a, koja je javnosti postala poznata tijekom afere oko njezina upisa u osnovnu školu u Kaštelima, danas upisana u drugi razred osnovne škole u Kutini.

Pročitajte više