Skandal u Velikoj Britaniji: Do vize preko seksa

BRITANSKO ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo je pokrenuti istragu nakon izvješća u tabloidu The Sun, prema kojemu su djelatnici najvećeg britanskog imigracijskog centra nudili vize atraktivnim strankinjama u zamjenu za seks.

Dok su od lijepih djevojaka tražili seks, s ružnima su se navodno izrugivali, te su stavljali njihove fotografije na zid i smijali im se.

Bivši zaposlenik centra rekao je The Sunu kako su zaposlenici centra u Croydonu, u južnom Londonu iskoristili svoj utjecaj da bi atraktivnim tražiteljicama azila osigurali azil, a nekima i neograničene vize, a ružne su djevojke bile odbijene.

"Riječ je o ozbiljnim optužbama i potrudit ću se da one budu u potpunosti istražene. Takvo se ponašanje neće tolerirati", stoji u priopćenju britanskog ministra unutarnjih poslova Tonya McNultyja.

Informaciju je objavio Anthony Pamnani, bivši administrativni zaposlenik u imigracijskom centru Lunar House u kojemu se na godinu primi oko 300.000 viza i zahtjeva za azilom.

Pamnami je kazao kako su djevojke znale koje automobile službenici voze i koje su im registracije. Rekao je kako je jedna Libanonka tražila službenika koji joj je obećao vizu, zbog čega je spavala s njim u njegovom stanu u Brightonu.

"Jedna nam je djevojka ispričala kako je, nakon što je spavala s jednim od zaposlenika centra, dobila vizu za neograničen boravak u zemlji. Također je kazala kako su najomiljenije kandidatkinje bile Brazilke, no neatraktivne žene, bez obzira na državljanstvo, nisu imale nikakvih izgleda." - kazao je Pamnami koji je ispričao kako su se njegove kolege šalile na račun iskorištenih djevojaka.

"Dao sam joj više od vize. Ako znate na što mislim."  - kazao je jedan od zaposlenika, tvrdi Pamnami.

"Djelatnici imigracijske službe s ružnim su se djevojkama izrugivali" - ispričala je djevojka koja je nakon seksa dobila azil.

Pamnani je dao ostavku na dosadašnje mjesto jer su se njegove žalbe na korupciju dugo ignorirale.

Pročitajte više