Sl. Brod: na graničnom prijelazu zaplijenjeno više od 21 kg marihuane

Na međunarodnome graničnom prijelazu s BiH u Staroj Gradiški hrvatski policajci su jučer u suradnji s carinicima zaplijenili više od 21 kilogram marihuane, priopćeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u brodskoposavskoj Policijskoj upravi u Slavonskome Brodu.

Droga je pronađena jučer u 16,50 sati pri pregledu vozila na ulazu u Hrvatsku u osobnom automobilu slovenske registracije kojim je upravljao 36-godišnji slovenski državljanin J.P. Četrdeset i jedan paket marihuane, s 21.331 gramom te droge, bio je skriven u unutrašnjosti svih vrata i ispod odbojnika automobila.

Po riječima glasnogovornika brodsko-posavske Policijske uprave Daria Oreškovića, riječ je o najvećoj zapljeni te vrste droge u posljednje dvije godine na području te policijske uprave, čija se vrijednost na tržištu procjenjuje na 300.000 kuna.

Protiv slovenskog državljanina carinici su pokrenuli prekršajni postupak, a nakon obrade J.P. je uhićen te uz kaznenu prijavu priveden istražnome sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Na konferenciji za novinare također je priopćeno kako je jutros oko osam sati ispod mosta na kanalu Biđu, između Vrpolja i Velike Kopanice, pronađena veća količina eksplozivnih naprava. Riječ je o šest tromblonskih mina, 30 ručnih bombi, 80 grama eksploziva, jednoj protupješačkoj mini i 150 komada streljiva.

(Hina) vr mć

Pročitajte više