Slika koja je Ameriku okrenula protiv Busha

BRITANSKI Independent uz naslov "Slika koja je Ameriku okrenula protiv Busha" na naslovnici današnjeg izdanja objavio je jednu iz niza fotografija lijesova prekrivenih američkim zastavama, koje je George Bush želio držati dalje od očiju američke javnosti.

U Iraku dnevno pogiba između 4 i 6 američkih vojnika, a povratak lijesova rodbini vojnika u SAD već više od godinu dana, po direktivi Bijele kuće, zabranjen je motiv za fotografe - piše Independent.

Međutim, na Internetu je prošlog tjedna objavljena 361 fotografija lijesova koji su stigli u vojnu bazu Dover. Ovaj tjedan Pentagon je pod izlikom brige za dostojanstvo američkih vojnika zabranio daljnje objave ovih fotografija.

Nakon objave fotografija na Internetu, fotografije su objavljivane u novinama i na televiziji, raspirujući pritom raspravu o ratu u Iraku. Jedino je konzervativni Fox News Ruperta Murdocha odbio objaviti fotografije i izvjestiti o raspravama vezanim uz odluku Bijele kuće o zabrani objave fotografija.

Prema istraživanjima na koje se poziva britanski tisak, podrška javnosti Bushovom načinu vođenja rata u Iraku pala je s 51 na 44 posto.

Independent napominje kako predsjednik SAD-a Bush do sada nije prisustvovao niti jednom pogrebu poginulih američkih vojnika, što je šokiralo mnoge unesrećene obitelji.

Pročitajte više