"Slobodna Dalmacija": Papine poruke ekumenizma i pomirbe i pravde

Splitski dnevnik "Slobodna Dalmacija" u svom sutrašnjem broju, od nedjelje, 8. lipnja, naglasak u svojim izvješćima na četiri prve stranice daje Papinim porukama ekumenizma te potrebi pomirbe i pravde. L

Na dvije trećine naslovne stranice "Slobodna" s velikom Papinom slikom u papamobilu objavljuje naslov "Pomirdba i pravda traže hrabrost pojedinca", a opširnom izvješću iz Osijeka na drugoj i trećoj stranici naslov je "Papina poruka osnažena susretom s ostalim crkvenim zajednicama".

"Slobodna" donosi i posebno izvješće o propovijedi Svetoga Oca u Osijeku.

Također, izvješćuje i o pozdravnoj riječi đakovačko-srijemskog biskupa Marina Srakića s misnog slavlja u Osijeku, pod naslovom "Ne želimo biti zarobljenici naše prošlosti".

U dnevnom osvrtu na posjet Svetog Oca Osijeku novinar Ivan Ugrin posebno izdvaja, kako kaže, dirljiv susret dvojice staraca - pjesnika, pape Karola Wojtyle i akademika Dragutina Tadijanovića, te naglašenu ekumensku dimenziju subotnjeg misnog slavlja kada je Papu na oltar došlo pozdraviti visoko izaslanstvo Srpske pravoslavne crkve na čelu s mitropolitom Jovanom, predstavnici reformatorskih crkava, te čelni ljudi židovske i islamske zajednice.

"Slobodna Dalmacija" u sutrašnjem broju donosi i izjave hrvatskih političara o Papinu pastoralnom pohodu, počevši od predsjednika Stjepana Mesića, Zlatka Tomčića, ministra Ivice Pančića, Ive Sanadera i drugih, koji su jedinstveni u ocjeni da je Papa uputio važne poruke hrvatskom narodu.

(Hina) merc sp

Pročitajte više