Slovenskom državljaninu zaplijenjeno 16 kilograma marihuane

NA GRANIČNOM prijelazu s BiH u Staroj Gradiški carinski djelatnici u suradnji s policijom zaplijenili su 16 kilograma marihuane, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi brodskoposavskoj.

Po riječima pročelnika osječke carinarnice Petra Bošnjakovića to je druga po količini i vrijednosti zaplijena te vrste droge u ovoj godini na području PU brodsko-posavske.

Vrijednost jučer zaplijenjene droge je oko 840 tisuća kuna, a pronađena je pri redovitom carinskom pregledu u automobilu slovenskih registarskih pločica "audi 100" kojim je upravljalo 33-godišnji F.P. slovenski državljanin.

Bešlaga Rizvić, voditelj Pododsjeka za obradu kriminaliteta PU brodsko-posavske, izjavio je da je otkrivanjem i zapljenom te pošiljke još jednom prekinut lanac tzv. balkanske rute.

Istaknuo je i dobru suradnju carine i policije. Po njegovim riječima droga je bila namijenjena slovenskom narko tržištu.

Krijumčar će danas uz kaznenu prijavu biti priveden u Istražni centar slavonskobrodskoga Županijskog suda. Za carinski prekršaj izrečena mu je kazna od 800 tisuća kuna i oduzet automobil.

Pročitajte više