Smanjene provizije za fondove Victoria i Orbis

FONDOVI društva KD Investments Zagreb, Victoria i Orbis odsad će imati smanjene ulazne provizije za svoje ulagače, a izlazne provizije se u fondovima KD-a ne naplaćuju.

Po rješenju Komisije za vrijednosne papire KD-u je odobreno smanjenje ulaznih provizija, odnosno troškova izdavanja dokumenta o udjelu.

Po rješenju će ulagači u VictoriaFond za naknadu Društvu plaćati 3,5 posto godišnje naknade za upravljanje (obračunava se na vrijednost imovine fonda) te 5 posto obračunatih troškova za izdavanje dokumenta o udjelu. No, za sve jednokratne uplate od 500.000 kuna do 1,000.000 kuna obračunavat će se 4 posto troškova izdavanja, a za sve jednokratne uplate od preko 1,000.000 kuna obračunavat će se 3 posto troškova.

Ulagači u OrbisFond plaćat će 2 posto godišnje naknade za upravljanje (na vrijednost imovine fonda) te 3 posto troškova izdavanja dokumenta o udjelu. Za jednokratne uplate na iznose od 500.000 kuna do 1,000.000 kuna će se ulagačima naplaćivati 2,5 posto troškova, a za jednokratne uplate od preko milijun kuna će se obračunavati 2 posto troškova. 

Jako smo zadovoljni odazivom ulagača i ukazivanjem njihova povjerenja u oba fonda. Smanjivanjem provizija želimo ih potaknuti na još bolju suradnju, posebno pravne osobe, istaknuo je Ivan Rajnpreht, predsjednik Uprave KD Investments. O KD-u: KD Investments Zagreb je društvo za upravljanje investicijskim fondovima, osnovano je i registrirano kao društvo s ograničenom odgovornošću 19. lipnja 2002. godine i to kao pravni sljednik Fondinvesta, Društva iz 1997. godine.

KD Investments ima rješenje o odobrenju poslovanja društva za upravljanje fondovima i rješenje o odobrenju osnivanja tri otvorena investicijska fonda, a zasad upravljaju fondovima Victoria i Orbis. Sve informacije o KD Investments mogu se naći na web adresi www.kd-group.hr.

Pročitajte više