Smijenjen direktor Mungosa, ali zato pirotehničari ne mogu dobiti dogovorenu plaću

UDOVOLJENO je zahtjevu radnika Mungosa da se smijeni njihov direktor Dubravko Milković, a ujedno je odobrena pozajmica od 5 milijuna kuna, koliko je potrebno da bi se isplatile zaostale plaće iz svibnja ove godine. Takve je odluke danas donijela uprava Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Pa ipak, samom smjenom čelnog čovjeka onemogućena je isplata jer ne postoji odgovorna osoba u poduzeću koja bi spomenutim iznosom raspolagala. Taj problem istaknuo je predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak kao glavni razlog što se otkaz Milkoviću nije ranije uručio.

Duvnjak je isto tako naveo da je Fond u potrazi za novim direktorom Mungosa, ali u tome ih prilično onemogućavaju sami pirotehničari koji ne žele osobu iz Hrvatskog centra za razminiranje niti ikog od njihovih bivših kolega.

Ozren Matijašević privremeni izlazak iz ove slijepe ulice vidi u postavljanju nekog od zaposlenika samog Fonda na čelno mjesto Mungosa, ali je i pojasnio da je upravo sindikat predložio Milkovića za čelnika Mungosa, tako da njegov sindikat ovog puta neće sudjelovati u popunjavanju slobodnog mjesta.

Ig.M.
Foto: Index

Pročitajte više