Smjene u HEP-u postale i službene: Begović zamijenio Mravka

OD DANAS su smjene na čelu HEP-a postale i službene. Na sjednici Nadzornog odbora novim je predsjednikom Uprave imenovan Leo Begović, a novim predsjednikom Nadzornog odbora Krešimir Ćosić.

Podsjetimo, Vlada je zbog afera u HEP-u odlučila smijeniti ne samo Ivana Mravka već i kompletnu Upravu HEP-a. Upravu HEP-a dosad su činili, podsjetimo, Nikola Rukavina, Stjepan Tvrdinić, Željko Kljaković Gašpić, Ivan Mravak, Darko Dvornik i Željko Tomašić. Mravkovu smjenu se najavljivalo već više od dva mjeseca. Pisalo se kako će ga Vlada smijeniti ne samo zbog afera, od kojih gotovo svakodnevno neka procuri u medije, već i "za primjer drugim šefovima gubitaških tvrtki".

Odlukom Nadzornog odbora smijenjenoj Upravi omogućeno je pravo na pozamašne otpremnine u iznosu od 18 plaća te uz dodatak bonusa. Mravak tako ima pravo na otpremninu od milijun kuna, dok je otpremnina ostalih članova Uprave nešto skromnija i iznosi "samo" 800.000 kuna. Ukupno će tako HEP morati isplatiti 4,2 milijuna kuna, a Mravak i ostali članovi Uprave imaju pravo i na otkup službenog automobila Audi kao i 20-godišnje police životnog osiguranja koje vrijede 60.000 eura.

Pročitajte više