Snijeg, kiša i bura stvaraju probleme u prometu

SNIJEG otežava promet mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri i skliski od kiše, izvijestio je jutros HAK. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure je Jadranskom magistralom između Bakra i Senja zabranjeno prometovanje za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle. Jak vjetar puše i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić. Duž Jadranske i Ličke magistrale (D8, D1) kao i na cestama u gorju opreznije treba voziti zbog mogućih odrona.

Kiša i snijeg diljem Hrvatske

Kako je izvijestio Državni hidrometeorološki zavod, danas će biti pretežno oblačno, na Jadranu sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u kopnenom području kiša će postupno prijeći u susnježicu i snijeg. Obilnije oborine očekuju se tijekom jutra i prijepodneva na Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije.

Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, na srednjem i južnom većinom umjeren sjeverozapadnjak, ali će poslijepodne na srednjem, a u noći i na južnom dijelu prijeći u buru. Najviša temperatura će tijekom jutra u unutrašnjosti iznositi između 0 i 3°C, na Jadranu od 5 do 11°C, a do kraja dana će biti za 2 do 3 stupnja hladnije.

Sutra na Jadranu sunce, u unutrašnjosti još mjestimice snijeg

Sutra će na Jadranu biti djelomice sunčano i uglavnom suho, dok će u unutrašnjosti biti većinom oblačno, još mjestimice sa slabim snijegom. Povremeno će puhati umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura.

Pročitajte više