Snježna oluja blokirala zračnu luku u Washingtonu, kolaps zračnog prometa na istočnoj obali SAD-a

STOTINE letova je otkazano, a deseci tisuća putnika ostali su zarobljeni u zgradama aerodroma Dulles i Ronald Reagan u neposrednoj blizini glavnog američkog grada Washingtona, koji je zbog naleta jake snježne oluje danas ostao posve blokiran, javlja TV mreža CNN.

Prema izvještaju aerodromskih uprava nacionalne zračne luke Ronald Reagan i međunarodnog aerodroma Dulles, svi letovi koji su tijekom dana trebali poletjeti ili sletjeti na te aerodrome, otkazani su zbog loših vremenskih uvjeta, a promet se preusmjerava na najbližu zračnu luku u Baltimoreu, koja za sada prihvaća zrakoplove, no situacija u tom gradu tek je nešto malo bolja od one u Washingtonu.

Domaći letovi na destinacijama za gradove Washington, Baltimore, Philadelphia, New York i Boston su otkazani, a glasnogovornik vodeće američke zračne kompanije Delta Airlines Anthony Black CNN-u je potvrdio da je ta kompanija samo tijekom današnjeg dana otkazala oko 900 domaćih i internacionalnih letova.

Druga nacionalna kompanija United Airlines, koja putnike prevozi na domaćim destinacijama, otkazala je oko 600 letova, izjavila je njihova glasnogovornica Sarah Massier, a American Airlines otkazao je 500 današnjih letova.

Loši vremenski uvjeti koji vladaju na većem dijelu istočne obale SAD-a, izazvali su blokadu i potpuni kaos zračnog prometa u tom dijelu zemlje, a aerodromske vlasti se pribojavaju da bi se slični problemi mogli nastaviti i tijekom četvrtka.

Pročitajte više