Socijalna radnica i časna sestra u Šibeniku prevarile starice

SOCIJALNA radnica (48) iz šibenskog Doma za starije i nemoćne osobe "Cvjetni dom" prijevarom je dobila stan 68-godišnje žene kojoj je obećala da će je doživotno uzdržavati, da bi ju poslije smjestila u taj dom i to djelomično na teret države. No, to se dogodilo prije 11 godina, što znači da će socijalna radnica proći nekažnjeno jer je nastupila zastara za ovo djelo. Šibenska policija je počela s kriminalističkom obradom započela prije četiri mjeseca, a dovršena je ovog tjedna.

Muž socijalne radnice je sa 68-godišnjom radnicom potpisao Ugovor o doživotnom uzdržavanju, da bi socijalna radnica istog dana i Centru za socijalnu skrb dobila rješenje o plaćanju troškova smještaja za staricu, zatajivši sklopljeni Ugovor.

Uz socijalnu radnicu, policija je sumnjičila i časna sestru koja u šibenskom staračkom domu radi kao terapeutkinja. Obje su bile pod sumnjom da su na prijevaru došle u posjed stanova dviju korisnica doma, odnosno da su s njima potpisale ugovor o doživotnom uzdržavanju.

Časna sestra je prebacila stan i grobnicu jedne korisnice Doma na svoju sestru, no, u policiju kaže da tu nema kaznenih elemenata nego je upitna moralnost ovog čina.

D.M.
Foto: HR FOTO

Pročitajte više