Solana na Kosovu

VISOKI predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana razgovarao je u Prištini sa civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Michaelom Steinerom o predstojećem summitu EU u Solunu i teškom.

Solana, koji je u srijedu navečer doputovao u Prištinu, izrazio je uvjerenje kako će uspjeti uvjeriti kosovsko vodstvo uvjerava da na summitu u Solunu 21. lipnja počne dijalog sa dužnosnicima vlasti u Beogradu. On je najavio mogućnost da danas budu objavljena imena dužnosnika koji će predstavljati Kosovo na susretu na vrhu EU.

Steiner je Solanu obavijestio o reagiranjima kosovskih dužnosnika na težak incident u Obiliću, gdje su jučer ubijena tri člana srpske obitelji.

Solana će se danas sastati s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, premijerom Bajramom Rexhepijem i čelnikom Demokratske partije Kosova Hashimom Thaqijem te sa zapovjednikom KFOR-a generalom Fabiom Minijem.

Član predsjedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović zatražio je u srijedu od Solane da razgovara i sa političkim predstavnicima Srba sa Kosovu.



Pročitajte više