KORONAVIRUS U SVIJETU

Španjolski premijer obećao ukidanje nošenja maski na ulicama

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA, u kojoj se na otvorenom mora nositi maska od kraja prvog vala pandemije, uskoro će ukinuti tu mjeru, obećao je premijer Pedro Sanchez.

"Uskoro napuštamo maske na ulicama", rekao je Sanchez danas na ekonomskom forumu organiziranom povodom posjeta predsjednika Južne Koreje Moon Jae-ina Španjolskoj.

Sanchez nije dao precizan datum, ali glavni epidemiolog ministarstva zdravstva Fernando Simon nedavno je spomenuo kraj lipnja ili srpnja kao moguće datume ukidanja tog strogog pravila. Masku na vanjskim prostorima u Španjolskoj moraju nositi svi stariji od šest godina.

Pada broj novozaraženih

S više od 80.000 umrlih i 3.7 milijuna slučajeva od početka pandemije Španjolska je jedna od najpogođenijih europskih zemalja. Ali broj novih slučajeva jako je opao posljednjih tjedana, zahvaljujući napretku u kampanji cijepljenja, piše agencija France Presse.

Prema posljednjim brojevima vlade, 13 od gotovo 47 milijuna Španjolaca u potpunosti je cijepljeno, što čini 27.4 posto populacije, dok je 45.8 posto primilo barem jednu dozu.

Pročitajte više