Spektakularna pljačka u Švedskoj: Helikopterom na novčani trezor



GRUPA iznimno odvažnih pljačkaša u Švedskoj izvela je spektakularnu pljačku trezora s novcem kod jedne sigurnosne tvrtke, koristeći zračni desant iz ukradenog helikoptera. Cijeli je Stockholm zatečen gotovo filmskom pljačkom, a potraga za grupom pljačkaša glavni je prioritet policije.

Oko pet satu ujutro po lokalnom vremenu, pljačkaši su doletjeli helikopterom iznad zgrade sigurnosne tvrtke G4S PLC, jedne od najvećih sigurnosnih tvrtki na svijetu. Svjedoci su vidjeli kako se pljačkaši iz helikoptera spuštaju na užadi.

Spektakularni detalji

Nedugo nakon spuštanja na krov, moglo se čuti nekoliko eksplozija. Vrlo brzo gangsteri su u helikopter ubacili nekoliko vreća s novcem, popeli se i pobjegli. Policajci nisu mogli pratiti pljačkaše, zato što su oni u njihov hangar s helikopterima postavili uređaj za koji se vjerovalo da je eksplozivno sredstvo. Nisu se mogli približiti ni zgradi, jer su pljačkaši svugdje okolo postavili oštre prepreke.

Helikopter su ostavili nekoliko kilometara izvan Stockholma. Nakon pljačke policiji se javio vlasnik jedne letačke škole oko 70 kilometara udaljene od glavnog grada, koji je rekao kako mu je iz hangara ukraden helikopter.

Ne zna se koliko je novaca ukradeno, jer G4S ne želi otkriti količinu, ali svota mora biti iznimno velika. Financijski stručnjaci rekli su kako je G4S osiguravala i prevozila većinu gotovine u regiji oko Stockholma.

Pročitajte više