SPH odbacio optužbu Lučina da je za svoje ciljeve iskoristio ubojstvo kolege

SINDIKAT policije Hrvatske (SPH) odbacio je danas optužbu ministra unutarnjih poslova Šime Lučina da je sindikat za svoje ciljeve iskoristio prošlotjedno ubojstvo međimurskog policajca Željka Murka.

SPH nikada nije i ne bi koristio nečiju nesreću, a pogotovo smrt kolege, ali preodgovorni smo da mirno i bez glasa dalje gledamo sve veću ugroženost policajaca u obavljanju svojih redovnih dužnosti, kaže se u današnjem otvorenom pismu Sindikata ministru Lučinu.

Pismo je sindikalni odgovor na ministrovu izjavu da ga je ´zasmetalo i povrijedilo´ što je SPH iskoristio ubojstvo policajca za svoje ciljeve, koju je dao nakon pokopa ubijenog međimurskog policajca.

U SPH vjeruju da je na tu izjavu, koja ih ´duboko vrijeđa´, utjecao njihov zahtjev za ministrovom ostavkom.

Na Lučinovu izjavu da je ´apsurdno što se sindikat bavi strukom´, u SPH odgovaraju kako su prisiljeni baviti se strukom jer to ne čini ministar. Pri tom se pitaju je li traženje kvalitetne zaštite života policajaca i poboljšanje uvjeta rada pitanje struke.

U SPH tvrde da je Lučin ´odbacio ili ignorirao´ sve njihove inicijative o potrebi veće brige za sigurnost policajaca, donošenja pravilnika o zaštiti na radu, provjeri zdravstvene sposobnosti policajaca, potpisivanja kolektivnog ugovora i donošenja drugih podzakonskih akata iz područja rada policije.

Pročitajte više