Splićanin koji je ubio ženu pa se objesio osuđen je za sedam godina nasilja u obitelji

Foto: Hina, Index

SPLIĆANIN Dragomir B., koji je jučer najprije ubio suprugu Mariju pa se objesio, 2010. godine osuđen je na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog dva kaznena djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta te nasilničko ponašanje u obitelji.

Prema presudi, Dragomir je od listopada 2000. do srpnja 2007. godine, učestalo u nazočnosti maloljetne djece fizički i verbalno napadao suprugu Mariju, i to tako što ju je udarao šakama i nogama po glavi i drugim dijelovima tijela, udarao ju je stolicom, gađao raznim predmetima, razbijao pokućstvo, govorio joj da je luda, psovao joj roditelje, izbacivao iz stana u kasnim noćnim satima, prijetio je da će je ubiti, zabranjivao kontakte sa sinom iz prvog braka i rodbinom.

Problemi s imovinom

Ovaj slučaj prijavila je supruga 2007. godine. Policiju je zvala i prije dva tjedna kada je policajcima rekla da joj suprug prijeti smrću. Policija je pretražila kuću, ali oružje nije pronašla. Idući dan policiju je zvao Dragomir i prijavio suprugu da mu je prijetila nožem. Zvao ih je i dan prije no što je ponovno nasrnuo na suprugu. Policajcima je kazao da ima problema s njom zbog podjele imovine. Manje od 24 sata kasnije bili su mrtvi i Dragomir i Marija.

Nema pištolja s kojim je ubijena Marija

Nju je mrtvu pronašla 17-godišnja kćer malo iza ponoći kada se vratila kući. Otrčala je kod susjeda te su pozvali policiju. Marija je ustrijeljena hicem u glavu. Očevid je potrajao do jutarnjih sati. Dragomir je pronađen iza 8 sati u pastoralnom centru u izgradnji, udaljenom 200 metara od njihove kuće. Objesio se.

Policija nije pronašla pištolj s kojim je ubijena Marija. Sve su pretražili oko kuće i pastoralnog centra, no oružju ni traga.  

Pročitajte više