Split: Akcija "Kupujmo hrvatsko" na splitskoj Rivi

AKCIJA "Kupujmo hrvatsko" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održana je tijekom poslijepodneva i večeri na splitskoj Rivi a okupila je stotinjak proizvođača s područja cijele Hrvatske.

U velikoj promotivnoj akciji s nacionalnim predznakom "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" sudjelovalo je 19 tvrtki s područja Splitsko-dalmatinske županije. Proizvodi su se prodavali po promotivnim cijenama, a najzastupljenije djelatnosti bile su poljoprivredna i prehrambena industrija, industrija pića, tekstilna industrija, proizvodnja obuće, PVC proizvoda i slično.

Riječ je o akciji koju je prije dva mjeseca pokrenula Hrvatska gospodarska komora u svim svojim županijama s ciljem promocije kvalitete hrvatskih proizvoda, a namjera je i naviknuti domaće ljude na kupovinu domaćih proizvoda.

Po riječima predsjednice Županijske gospodarske komore Jadranke Radovanić akcija je polučila velik uspjeh jer joj se odazvao veliki broj Splićana, svi proizvodi su se odlično prodavali, a nekih je nestalo već u prvom satu akcije.

Splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja također je izrazio zadovoljstvo zbog polučenog uspjeha akcije i broja ljudi koji su se danas okupili na splitskoj Rivi, dodavši kako je to sjajna prilika da se na jednom mjestu vidi sve ono što Hrvatska proizvodi.

Na današnjoj akciji u ulozi prodavača pojavili su se i splitski gradonačelnik Slobodan Beroš i njegovi zamjenici, župan Kruno Peronja i njegovi zamjenici, brojni političari s područja Županije, glumci, pjevači, sportaši i misice.

U splitsku Gradsku luku danas je uplovilo i nekoliko cruisera (turistički brodovi) pa je to bila prilika da se veliki broj stranih turista upozna s hrvatskim proizvodima, a za njih je Županijska komora organizirala i poseban info pult s brojnim informacijama o turističkim ljepotama Županije.

(Hina) žv dd

Pročitajte više