Split - drama Elvisa Bošnjaka "Nosi nas rijeka" u Meksiku

Drama splitskog glumca i dramaturga Elvisa Bošnjaka "Nosi nas rijeka" bit će predstavljena koncertnom izvedbom u sklopu ovogodišnjeg tridesetog kongresa Međunarodnog kazališnog instituta (ITI) 4. lipnja u meksičkom gradu Tampicu, izvijestio je voditelj Službe za odnose s javnošću Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu Davor Vuković.

Drama "Nosi nas rijeka" bit će izvedena na španjolskom jeziku s meksičkim glumcima i u režiji Nenni Delmestre, redateljice splitskog HNK, zadnjega dana kongresa kada Odbor za kulturni identitet i razvoj organizira koncertne izvedbe triju izabranih drama.

Ovogodišnji kongres ITI-a održava se pod nazivom "Pernata zmija 2004. - mitovi i rituali: izazovi suvremenom stvaralaštvu u 21. stoljeću", od 29. svibnja do 4. lipnja. Održat će se generalna skupština ITI-a te sastanci brojnih odbora te organizacije koja djeluje od 1948. pri UNESCO-u kao samostalna profesionalna međunarodna organizacija s ciljem promicanja međunarodne razmjene znanja i iskustava kazališne umjetnosti. Bit će održan i bogat program dramskih, glazbeno-scenskih i plesnih predstava.

Drama Elvisa Bošnjaka njegov je drugi dramski tekst koji je s velikim uspjehom praizveden u splitskom HNK u ožujku 2002. u režiji Nenni Delmestre. Višestruko je nagrađivana, a u brojnim anketama proglašena je najboljom predstavom te godine na hrvatskoj sceni. Nastup u Meksiku još je jedno priznanje samoj drami i njezinu autoru, ali i splitskom HNK.

(Hina) xdstr yvkn

Pročitajte više