Split: HSS tvrdi da je poglavarstvo stabilno

PREDSJEDNIK splitskoga Gradskog ogranka HSS-a i dogradonačelnik Željko Sikirica na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio da je stanje u Poglavarstvu stabilno i da te odnose neće poljuljati povremena prozivanja i trzavice među nekim strankama.

Kazao je da HSS u Splitu dosljedno poštuje sporazum po kojem će nakon Slobodana Beroša iz SDP-a na mjesto gradonačelnika doći Miroslav Buličić iz HSLS-a.

´Ne želimo se miješati u odnose u HSLS-u, ali je taj sporazum, po kojem je dogovoreno tko će biti gradonačelnik najprije iz SDP-a, a poslije iz HSLS-a, imenom i prezimenom potpisalo čak troje HSLS-ovaca´, ustvrdio je i dodao: ´Ako Malo vijeće HSLS-a i dalje bude htjelo promijeniti kandidata, sastat ćemo se u srpnju i zauzeti stajalište o tom pitanju.´

No očekujem da će se poštivati potpisani sporazum, kazao je Sikirica, istaknuvši kako je došlo vrijeme da Poglavarstvo izvede velike projekte i sve što je pobjednička koalicija obećala biračima.

HSS, istaknuo je, podupire splitsko Veleučilište kao ´uredno registriranoj ustanovi koja svojim radom sprječava odljev mozgova iz Hrvatske, a osim toga u Hrvatskoj nedostaje takvih visoko obrazovnih ustanova´. Zato pozivamo Ministarstvo prosvjete da ne uznemirava stalno javnost svojim nijekanjem Veleučilišta i deset tisuća njegovih studenata.

Miroslav Lerotić, član Gradskog odbora HSS-a i vijećnik u Gradskom vijeću, upozorio je da se već devet godina odugovlači s gradnjom braniteljskog groblja i spomen-obilježja u Splitu. HSS zahtijeva da Poglavarstvo to napokon riješi jer je odluka donesena, odabrano je mjesto, a zapreka je, kaže. samo administracija.

Pročitajte više