split: predsjednik Brodosplita o požaru u brodogradilištu

Predsjednik Uprave Brodosplita Predrag Čudina potvrdio je jutros na konferenciji za novinare da je požar koji je sinoć izbio u Brodogradilištu u 19,15 sati ugašen sinoć poslije 23 sata, a istraga je u tijeku.

Požar je, rekao je, izbio na drvenim kladama na saonama, a o uzrocima je prerano govoriti dok traje istraga.

Osim policije i istražitelja nitko ne može pristupiti brodu, a kada se procijeni kolika je šteta, onda će se znati i koliko će biti pomaknut rok isporuke tankera Novogradnja '439', kazao je dodavši da to ne bi smjelo biti više od dva do tri mjeseca.

Porinuće tankera vrijednog 43,9 miljuna dolara bilo je predviđeno za kraj lipnja ove godine, a isporuka u mjesecu studenom.

Predsjednik Uprave Brodosplita drži kako neće trebati graditi brod ispočetka, dodavši kako je do sada izgrađeno 5 do 10 posto trupa.

Na pitanje novinara da li je čudno što je požar izbio nakon završetka radnog vremena, predsjednik Uprave je rekao da je činjenica da se takve vrste požara događaju rijetko, a to što se dogodilo poslije radnog vremena kada na navozu nije bilo niti jednog radnika, uzrok je što je i sama dojava stigla prekasno.

Čudina je izvijestio da je sinoć u Brodogradilištu bio i predstavnik ruskog brodovlasnika "Primorsk Shipping Corporation" s kojim imaju odličnu suradnju, pa ne očekuju da će brodovlasnik raditi probleme oko roka isporuke.

(Hina) dst dd

Pročitajte više