Split: Sjednica Vijeća "Marulićevih dana"

Vijeće Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta "Marulićevi dani" danas je za izbornicu idućega, 15. festivala, imenovalo teatrologinju iz Zagreba Anu Lederer.

Na sjednici, održanoj u splitskome Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) pod predsjedanjem pomoćnika ministra kulture Srećka Šestana, prihvaćen je i novi Pravilnik o statusu, ustroju i financiranju Festivala, izvijestio je voditelj službe za odnose s javnošću splitskoga HNK Davor Vuković.

Novim su festivalskim Pravilnikom preciznije utvrđene dužnosti Vijeća koje tako, umjesto ravnatelja, kako je bilo predviđeno Pravilnikom iz godine 2000., imenuje izbornika, i to na izvještanoj sjednici koja se mora održati u roku od 30 dana nakon završena Festivala.

Osim toga, organizator - splitski HNK kazalištima mora poslati prijavnice u roku od 15 dana nakon te sjednice kako bi se rokovi za prijavu znatno produljili, a izbornik imao više vremena da odgleda prijavljene predstave.

Novina je i to da svako kazalište može prijaviti neograničen broj predstava, a ne samo dvije, kao do sada.

Izbornik je, prema novom Pravilniku, o predstavama koje će nastupati na "Marulićevim danima" dužan odlučiti 45 dana prije početka Festivala, a s programom, to jest izborom predstava treba se složiti i Vijeće.

Vijeće, na prijedlog ravnatelja, određuje i popratni program "Marulićevih dana".

15. festival hrvatske drame i autorskog kazališta - "Marulićevi dani" održat će se potkraj travnja 2005. godine.

Pročitajte više