Splitska policija podnijela kaznene prijave protiv pedofila

SPLITSKO-DALMATINSKA policijska uprava podnijela je kaznene prijave protiv dvojice starijih muškaraca zbog, kako se navodi u prijavi, kaznenog djela bludnih radnji koje su počinili nad maloljetnim djetetom i jednim 19-godišnjakinjom.

Kako je policijska uprava izvijestila u svom biltenu, u prvom je slučaju pedofilije jedan 76-godišnjak kazneno prijavljen zbog bludnih radnji nad 8-godišnjom djevojčicom na otoku Šolti 9. kolovoza.

Za drugi slučaj tereti se poslovođa jedne splitske trgovine (61) koji je prijavljen zbog bludnih radnji nad 19-godišnjom zaposlenicom te trgovine i to u više navrata od 2. srpnja do 3. kolovoza ove godine.

"Ne možemo vam ništa više reći, jer se radi o vrlo osjetljivim slučajevima u kojima već previše ljudi zna što se dogodilo, rodbina, susjedi..." - ukratko je rekao za Index.hr načelnik operativno-komunikacijskog centra splitske policije Željko Buzov.

Buzov dodaje kako se osumnjičenici ne nalaze u pritvoru jer postupak pred sudom ide redovnim putem, a sudac će naknadno odlučiti hoće li se osumnjičeni za zlodjela braniti sa slobode ili iz pritvora.

Pročitajte više