splitska željezara ponovno bez struje

Splitska željezara u Kaštel Sućurcu ponovno je ostala bez struje jer do subote nije plaćen dug od 1,7 milijuna kuna Hrvatskoj elektroprivredi (HEP).

Direktor Željezare Jakov Miljak kaže da nova uprava, koja je na čelu tvornice od 3. veljače, radi na tome da se jedan obrok duga, i to za 12 mjesec u iznosu od 700.000 kuna, plati što prije kako bi struja bila uključena i kako bi se moglo nastaviti s proizvodnjom. Dodao je kako ih je HEP obavijestio da će struja biti isključena, tako da su se mogli pripremiti i priključiti na agregate. Što se tiče ostalog dijela duga, Miljak ističe da će Željezara svojom proizvodnjom sama u budućnosti financirati svoje tekuće potrebe, te da se radi na tome da se velik dio duga, koji je nastao do 1. prosinca prošle godine, riješi kompenzacijom između Hrvatskog fonda za privatizaciju i HEP-a.

Ukupan dug splitske Željezare prema HEP-u iznosi 7,6 milijuna kuna.

Ovo je treće isključenje struje u splitskoj Željezari u posljednjih pola godine. Prvi put struja je isključena 24. listopada na 24 sata, a zatim 18. prosinca kada se nije radilo punih pet dana.

Pročitajte više