Splitska županija 113 milijuna kuna za sanaciju 13 odlagališta

Poglavarstvo Splitskodalmatinske županije na današnjoj sjednici prihvatilo je informaciju župana Krune Peronje da je potpisivanjem ugovora s Fondom za zaštitu okoliša osigurano 113 milijuna kuna za sanaciju 13 odlagališta otpada u županiji te da su u Fondu određena i sredstva za izgradnju centra za gospodarenje otpadom u Lećevici.

Župan Peronja također je kazao da je za odlagalište Donja Gora na Biokovu dobivena lokacijska, a u ožujku se očekuje i građevinska dozvola.

Taj projekt, rekao je župan, u sustavu odvodnje u Dugopolju, Županija je kandidirala za novčanu pomoć iz programa ekologije i infrastrukture pretpristupnih fondova EU.

Županijsko poglavarstvo odlučilo je da se vrlo brzo počnu uklanjati bespravni objekti i nasipi koji su učestali na pomorskim dobrima te županije. Kazne za uzurpiranje pomorskog dobra iznosit će od 50 do 100 tisuća kuna.

Na sjednici se raspravljalo i o dogradnji luke Rogač na otoku Šolti za što je osigurano 7,5 milijuna kuna, a u tijeku je dobivanje građevinske dozvole. Članovi Poglavarstva istaknuli su, međutim, da je uzrok čestog neisplovljavanja iz Splita prema Šolti to što Jadrolinija na toj liniji nije uvela odgovarajući trajekt koji može pristati u luci Rogač, premda je to bilo dogovoreno između Županije i Jadrolinije.

(Hina) xmerc yvkn

Pročitajte više