Splitske toplice se nakon 121 godinu sele na novu lokaciju

Foto: Google Maps

Splitske toplice će se rujnu ove godine, iz zgrade u Marmontovoj ulici gdje su bile smještene proteklih 121. godinu, preseliti na lokalitet Firula gdje se preuređuje prostor za tu namjenu, najavili su danas iz splitskog  KBC-a.

"Preuređujemo u KBC- Split na Firulama 750 četvornih metara prostora u koji će se premjestiti toplice iz središta grada, a radovi preuređenja trebali bi biti završeni do rujna ove godine", rekao je novinarima Dinko Pivalica, pročelnik Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom KBC-a Split.

"U toplicama na Firulama pacijenti će imati mnogo bolje uvjete i moderniju terapiju"

Istaknuo je kako će do tog preseljenja doći zbog lakšeg pristupa pacijenata toplicama na Firulama nego u središtu Splita gdje je prostor za pješake i ne mogu do toplica biti dovezeni vozilima. Objasnio je kako su pacijenti toplica osobe s otežanim kretanjem  te ih se treba dovoziti na terapiju automobilima što će biti omogućeno na lokalitetu Firula.

"U toplicama na Firulama pacijenti će imati mnogo bolje uvjete i moderniju terapiju", istaknuo je Pivalica. Dodao je kako godišnje u splitskom KBC-u oko 20 tisuća pacijenata  zatraži pomoć fizijatra ili fizioterapeuta.

Pročitajte više