Spora pravda: Hrvatskom kralju prevara godina i po zatvora za nedjela stara 10 godina

HRVATSKI kralj prevara Alen Novaković konačno je iza brave pa se sudovi mogu posvetiti procesuiranju njegovih mnogobrojnih slučajeva. Ovaj tjedan na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno je osuđen na godinu i po zatvora za dvije prevare stare punih 10 godina!

Prodao kuću, a vlasnik ni pitao nije...

Nasamario je Nenada U. i Željka B. Prvi mu je posudio novac, nikad ga više nije vidio. Novaković mu je ostao dužan gotovo 75 tisuća kuna.

Željka B. je, pak, nasanjkao pričom o posredništvu u prodaji nekretnina. Lažno mu je prikazao kako prodaje kuću u Baškoj Vodi u ime vlasnika koji živi u Beogradu. Naivni kupac mu je dao kaparu i dobar dio traženog novca, sve skupa nekih 90 tisuća DEM. Prevaru je otkrio kad je provjeravao stanje u katastru. Ispostavilo se da vlasnik nije u Beogradu, već u Baškoj Vodi. Sasvim druga osoba.

Novaković je uhvaćen lani nakon što se otkrio novi set prevara po Istri i Kvarneru. Novaković se koristio lažnim identitetom kaštelanskog policajca Ivice Lovrića, koji je također bio uključen u varanje lakovjernih.

Zaboravili ga poslati u zatvor

U Splitu mu sude za najnovija nedjela, i to po dvije optužnice Općinskog državnog odvjetništva, no valja i riješiti i čitav niz nagomilanih predmeta, koji su bili na čekanju zbog Novakovićeve nedostupnosti tijelima progona.

Otkako je u pritvoru, otkrilo se i da je nastupila zastara izvršenja pravomoćne kazne od dvije i po godine zatvora za varanje s nekretninama na Čiovu. Sud, naime, nije bio u stanju šest godina poslati Novakovića na izdržavanje kazne, premda im je godinu dana bio raspoloživ u splitskom zatvoru. Jednostavno nitko se nije sjetio da mu ukine pritvor i pošalje ga na služenje kazne. Valjda se neće ponoviti.

Pročitajte više