Sprema se proboj na državnu cestu, Hrvatske ceste prijavile investitora Mall of Split policiji

Foto: Index

NEMA mira na gradilištu prilazne ceste trgovačkom centru Mall of Split. Uklonjene su zapreke koje su postavili radnici Hrvatskih cesta, a na obližnju državnu cestu postavljena je prometna signalizacija. U HC-u kažu posve neovlašteno.

HC: Sve smo prijavili policiji

Tamara Pajić, glasnogovornica HC-a, izvijestila nas je kako su večeras poduzeti konkretni koraci da se spriječi izlazak na državnu cestu.

"Rukovoditelj Poslovne jedinice otišao je na policiju prijaviti neovlašteni upad, dok su ophodari poslani da vozilom blokiraju spajanje na državnu cestu. Postavljena je cestovna signalizacija bez našeg odobrenja te je ugrožena sigurnost", kaže Pajić.

Mejaši Prvi: Sve radimo u okviru zakona, imamo tri suglasnosti

Kristijan Gelo, direktor Mejaša prvih, investitora centra Mall of Split, kaže kako nema informacija o trenutnom stanju, uklanjanju zapreka Hrvatskih cesta i ostalog, ali da sve što rade, rade u skladu sa suglasnostima, koje su izdane.

"Imamo čak tri suglasnosti i sve što se radi, radi se u okviru zakona i odobrenja koje smo dobili", tvrdi Gelo.

Pajić je, pak, upozorila da su Hrvatske ceste dale tek načelnu suglasnost, i to Gradu Splitu, čiji su predstavnici jučer bili na sastanku sa rukovoditeljem Poslovne jedinice Split.

Tomasović: Reagirao sam kada sam vidio kamenje u rukama Milivoja Svaguše

Pokušali smo neki dan doći do pročelnika Špira Cokarića, no nije nam se javio na telefon.

Bilo je to nakon sukoba obitelji Svaguša sa policijom i zaštitarima Ville Infinitus Marka Tomasovića, boksačkog olimpijca, kojeg je nedavno hicem iz pištolja ranio Vedran Vujević. Tomasović je bio na mjestu događaja, nije bio uniformiran, a policiji je pojasnio da je kao vlasnik zaštitarske agencije odgovoran za posao i svoje ljude te je reagirao kada je spazio da Milivoj Svaguša, suvlasnik kuće koja se trebala nalaziti na trasi pristupne ceste, u rukama drži kamenje.

Svaguša i dva njegova sina privedeni su nakon incidenta zbog sukoba s policijom i napada na zaštitare. Dio događanja vidljiv je iz video snimka. Svaguša i sinovi prijavljeni su za prekršaj, a Milivoj je zbog zadobivenih ozljeda čak završio u bolnici. Nije ništa teže, no kako doznajemo od njegove supruge, teško je bolestan pa strahuje da će mu se od ovih zbivanja zdravlje još pogoršati. Od svojih zahtjeva ne odustaju, no danas nisu bili aktivni na terenu.

Gelo danas posjetio USKOK

Svaguše su inače od Mejaša Prvih tražili višemilijunsku naknadu za teren i kuću bez dozvole. Od svega nije bilo ništa, i zbog razlike između ponuđenog i traženog, ali i zbog toga što je odlučeno da se umjesto četverotračne radi dvotračna cesta, koja, kako tvrdi Kristijan Gelo, uopće ne prolazi zemljištem obitelji Svaguša.

Gelo se inače večeras oglasio podužim priopćenjem za medije koji nisu prenijeli njihovo viđenje situacije, a danas je, potvrdio nam je, posjetio i splitsko sjedište USKOK-a te se požalio na cijelu situaciju.

1. 20160826_ Priopćenje Za Medije by Index.hr on Scribd

2. zk 1 by Index.hr on Scribd

3. IMG_Skica by Index.hr on Scribd

4. Suglasnost MUP by Index.hr on Scribd

5. Suglasnost Grad Split by Index.hr on Scribd

Suglasnost (2) by Index.hr on Scribd

Pročitajte više