Srbija: Radikali nude Koštunici tehničku vladu

SRPSKA radikalna stranka (SRS) ponudila je Demokratskoj stranci Srbije (DSS) Vojislava Koštunice formiranje tehničke vlade koja bi, odmah po formiranju, podnijela ostavku i funkcionirala do održavanja novih parlamentarnih izbora i formiranja nove vlade.

Radikali su formiranje tehničke vlade, kako je u četvrtak na konferenciji za novinare objasnio zamjenik predsjednika SRS-a Tomislav Nikolić, kako bi se "izbjeglo da oni koji su izgubili izbore vladaju još četiri mjeseca".

"Nije svejedno hoće li se vlada formirati sad ili za četiri mjeseca i bolje je da DSS sad, dok je još jaka, formira vladu sa SRS-om", kazao je Nikolić. On je pojasnio da bi, po formiranju tehničke vlade te dvije stranke, u zakonskom roku bili raspisani lokalni, pokrajinski, republički i predsjednički izbori.

DSS Vojislava Koštunice je, nakon pregovora s G17 Plus Miroljuba Labusa i koalicije Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, predložio da te stranke - uz podršku Demokratske stranke Borisa Tadića i Zorana Živkovića u parlamentu formiraju manjinsku vladu, ali je takav prijedlog odbila Demokratska stranka, koja će svoju konačnu odluku donijeti na sjednici Glavnog odbora stranke u nedjelju, 25. siječna.

Pročitajte više