Srbijanska vlada priopćila tijek premijerova sprovoda

LIJES s tijelom srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ubijenog u srijedu u atentatu, bit će izložen u subotu tijekom jutra u Hramu svetog Save u Beogradu te će građani i mnoga strana izaslanstva koja su najavila dolazak na sprovod moći odati posljednju počast ubijenom premijeru Srbije, priopćila je u petak srbijanska vlada.

Srpski patrijarh Pavle održat će u podne bogoslužje, u Hramu svetog Save, uz nazočnost mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, episkopa hvostanskog Atanasija, episkopa bačkog Irineja i drugih vladika, svećenika i đakona.

Pogrebna oproštajna povorka krenut će u 13 sati od Hrama svetog Save, po središnjim beogradskim ulicama, do Aleje velikana na beogradskom Novom groblju, gdje će se obaviti pogreb u 14 sati.

Demokratska stranka ubijenog premijera Zorana Đinđića u petak je u svom priopćenju pozvala građane Beograda i Srbije da se pridruže sutrašnjoj pogrebnoj povorci na posljednjem putu premijera Đinđića, jednako kao što su ga u prethodnim godinama slijedili na putu ka demokraciji.


Pročitajte više