središnji odbor LS-a: vlada nije učinila što je trebala za reformu pravosuđa i državne uprave

Središnji odbor Liberalne stranke (LS) na današnjoj je konstituirajućoj sjednici jednoglasno zaključio da Vlada ´ni do pred kraj svojeg mandata´ nije učinila ono što je trebala za reformu pravosuđa i državne uprave, te je pozvao koalicijske partnere da ´poduzme hitne zahvate na tom području´.

LS ističe da Zakon o radu mora omogućiti fleksibilnije tržište rada kako bi se povećala zaposlenost, te da bi socijalni partneri trebali postići što veći stupanj suglasnosti. Ta stranka upozorava da je nužno ispuniti mnoge preduvjete za kvalitetnu provedbu Zakona o radu, ponajprije uspostaviti učinkovito pravosuđe.

LS, ističe se u zaključcima, u povodu predloženih promjena Zakona o lokalnoj samoupravi, ostaje pri svojem stajalištu da se načelnici općina, gradonačelnici i župani biraju izravno.

Ta se stranka protivi vojnoj intervenciji u Iraku ako je ne odobri Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Središnjeg odbora LS-a za predsjednika je izabran Ante Tukić iz Splita, za potpredsjednike Dušan Dević iz Daruvara i Dražen Sačer iz Koprivnice, te tajnica Katarina Wuerth iz Zagreba.

Pročitajte više