Sretko Kalinić: Mljeo sam ljude u stroju za meso



SRETKO Kalinić, upucani pa zatim uhićeni pripadnik zloglasnog zemunskog klana, hrvatskoj je policiji otkrio stravične detalje ubojstava koje je počinio tijekom svoje kriminalne karijere, a navodno je i razjasnio motiv zbog kojeg ga je prijatelj i suradnik Miloš Simović upucao.

Kalinić je, piše Press, priznao je da je ubijao metkom, postavljao eksplozive, a neke leševe trančirao, a zatim ih mljeo u strojevima za mljevenje mesa meso i spaljivao. "Počinio sam 20 ubojstava u Srbiji, Nizozemskoj, Španjolskoj, jedno i u Hrvatskoj. Ne žalim ni za kim od njih jer su to zaslužili. Bili su budale!", navodno je Kalinić rekao hrvatskim policajcima, kojima je ponudio suradnju, jer je u Srbiji osuđen na 30 godina zbog uloge u ubojstvu premijera Zorana Đinđića.

DORH zainteresiran za suradnju s Kalinićem

DORH je očigledno zainteresiran za suradnju s Kalinićem, jer se čini da je to ubojstvo koje je spomenuo da je počinio u Hrvatskoj očigledno ubojstvo Cvetka Simića, mučki ubijenog suradnika balkanskog "kralja kokaina" Darka Šarića.

Navodno je ponudio svjedočiti i o organizaciji Đinđićevog ubojstva, te odati imena osoba koje su naručile ubojstvo Zorana Vukojevića Vuka, zaštićenog svjedoka na suđenju za to ubojstvo.

Simović ga ipak upucao iz ljubomore?

Pročitajte više