Sretku Kaliniću će ponovno suditi zbog ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića

ČLANU zemunskog klana Sretku Kaliniću Specijalni sud u Beogradu je odobrio ponovljeno suđenje za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića.

Sud je ranije i Milošu Simoviću odobrio ponovljeno suđenje, a još se ne zna hoće li im se suditi zajedno. Nakon što se utvrdi hoće li biti zajedničkog suđenja, bit će određen i datum ponovljenih suđenja. Na njima će se pokazati dokazi koji se odnose samo na Kalinića i Simovića.

Uhićeni nakon pucnjave u Rakitju


U odsustvu su obojica osuđeni na 30 godina zbog ubojstva Đinđića i po 40 godina za još 18 ubojstava, tri otmice i dva teroristička napada zemunskog klana. Simović i Kalinić su bili u bijegu od ubojstva srpskog premijera 12. ožujka 2003. godine pa sve do početka lipnja prošle godine. Tada su obojica uhićeni nakon sukoba na jezeru Rakitje u Zagrebu.

U tom obračunu dvojice mafijaša, Simović je ranio Kalinića koji je nekoliko mjeseci ostao na liječenju u Zagrebu. Simovića je uhitila srpska policija na granici. Simović je u klanu bio zadužen za prenošenje naredbi Dušana Spasojevića, dok je Kalinić bio glavni ubojica klana.

Pročitajte više