Srpski novinari: Policajci napadali naše kolege na prosvjedu. Hvatali ih za vrat...

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas prijetnje, fizičke i verbalne napade na novinare i zaposlenike medija za vrijeme prosvjeda održanih prethodnih dana u Beogradu, javlja N1. Novinari su pozvali policiju i tužiteljstvo da istraže sve okolnosti ovih događaja.

UNS je priopćio da su u nedjelju i jučer novinari izvještavali s prosvjeda te da su ih u njihovom poslu ometali policija, ali i prosvjednici.

"Policajac uhvatio snimatelja Al Jazeere za vrat"

U priopćenju je navedeno da je jučer tijekom prijenosa uživo policija napala ekipu televizije Al Jazeera. Kako je rekla novinarka Al Jazeere Jelena Glušac, jedan policajac je uhvatio snimatelja za vrat i udaljio ga kako ne bi snimio uhićenje demonstranata.

UNS navodi da je te večeri novinara portala Nova.rs. Andriju Lazarevića policajac udario pendrekom po ruci. Također navode da je policajac snimatelju Bete pokušao oteti kameru iz ruku. Jedan od prosvjednika je tijekom izvještavanja napao novinara N1 Mladena Savatovića, unosio mu se u lice i prijetio, navedeno je u priopćenju.

"UNS podsjeća da je neophodno omogućiti slobodno izvještavanje o svim događajima, posebno u kriznim situacijama, kada je neophodno da do javnosti stižu točne informacije o zahtjevima i nezadovoljstvu građana", stoji u priopćenju, prenosi N1.

Pročitajte više