STA: Jelinčič u Beogradu optužio službeni Beograd da je "prekršio obećanje"

POZNATI slovenski ultranacionalistički političar Zmago Jelinčič optužio je u ponedjeljak predstavnike službene vlasti u Beogradu da su "prekršili svoja obećanja" u vezi međunarodne konferencije o podjeli Jadranskog mora koju on u subotu namjerava održati u Beogradu.

Kako je javila slovenska agencija STA, Jelinčič je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da "izražava žaljenje što srpska politika nije sakupila dovoljno snage da sjedne s nama", te priznao da nazočnost na konferenciji nisu potvrdili ministar pravosuđa SCG Vladan Batić a ni predsjednica parlamenta Nataša Mićić koja mu je, tvrdi Jelinčič, bila obećala da će otvoriti konferenciju.

Od ostalih, sudjelovanje na Jelinčičevoj konferenciji, potvrdila je nekadašnja savjetnica u kabinetu bivšeg SRJ predsjednika Slobodana Miloševića, povjesničarka Smilja Avramov. Referate će podnijeti i nekoliko sudionika iz Srbije a razina rasprava ilustrirana je i referatom stanovitog Steve Kuridže pod naslovom "Srpski Dubrovnik".

Jelinčič se u Beogradu potužio kako "ne razumije ni srpske ni crnogorske političare" jer, kako dodaje, nemaju pojma o svom vlastitom interesu.

Pročitajte više