Stanimirović pozdravlja Sanaderovu najavu produženja bezviznog režima

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i saborski zastupnik dr. Vojislav Stanimirović pozdravio je danas najavu premijera Sanadera o produženju bezviznog režima za građane Srbije i Crne Gore za sljedećih šest mjeseci. L

"Ova premijerova najava ide u prilog naših nastojanja još od procesa mirne reintegracije za mekim sustavom prijelaza granice", rekao je Stanimirović za Informativnu službu SDSS-a koja je to prenijela u današnjem priopćenju. Dodao je kako vjeruje da je novo produženje bezviznog režima do kraja godine uvod u trajno ukidanje viza, što SDSS svakako pozdravlja.

Predsjednik SDSS-a istaknuo je kako "postoji mogućnost da Hrvatsko trajno ukidanje viza uvjetuje konačnim definiranjem granica sa Srbijom i Crnom Gorom".

"O tom pitanju mi smo već razgovarali s potpredsjednikom vlade Srbije Miroljubom Labusom, te mislimo da nema nekog razloga uvjetovati trajno ukidanje viza regulacijom državnih granica jer to jedno s drugim ne bi trebalo imati direktne veze", rekao je Stanimirović.

Komentirajući jučerašnji razgovor trojice saborskih zastupnika SDSS-a s potpredsjednikom vlade Srbije Miroljubom Labusom u Zagrebu, Stanimirović je rekao kako je Miroljub Labus pozdravio Sporazum SDSS-a s Vladom RH. "Potpredsjednik Labus misli da je to jedini put za uspostavu što boljih odnosa i jedini put da se srpskoj manjini vrate stečena prava", izjavio je Stanimirović, prenosi Informativna služba SDSS-a.

(Hina) xždra yvkn

Pročitajte više