"Stanko Subotić Cane ne poznaje Jocu Amsterdama"

NAKON što su najavili tužbu protiv Nacionala, odvjetnici Stanka Subotića Caneta održali su i tiskovnu konferenciju u Beogradu kako bi reagirali na optužbe tog lista u ime srbijanskog trgovca cigaretama.

Odvjetnik Radoslav Tadić izjavio je da Subotić ne poznaje osobe koje su uhićene u "slučaju Pukanić", niti da Subotić poznaje "najopasnijeg Srbina" Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam. Jociću se, naime, pripisuje da je pomogao organizirati bijeg osumnjičenicima za atentat na Ivu Pukanića i Nikolu Franjića bratićima Luki i Robertu Mataniću, a pomagačima, Beograđaninu Milenku Kuzmanoviću te Crnogorcu Slobodanu Đuroviću danas je određen pritvor zbog tog kaznenog djela.

Njegovi su odvjetnici objasnili da je optužbe Nacionala na račun Subotića dolazile od suradnika bivšeg srbijanskog predsjednika Vojslava Koštunice.

"Ekspertni tim nalazio se u prostorijama Koštuničina ureda, a faksevi su slani s broja telefona koji je pripadao uredu tadašnjeg zamjenika šefa Koštuničina kabineta Aleksandra Nikitovića", kazao je odvjetnik Vladimir Beljanski.

U Subotićevom međunarodnom timu odvjetnika je i zagrebački pravnik Slobodan Budak, koji je kazao da se ovakvo tovarenje odgovornosti na račun Subotića nije dogodilo samo jednom, nego više puta do sada.

Srpsko pravosuđe u procesu koju vodi u odsutnosti optuženika, Subotića tereti zbog organiziranog kriminala i šverca cigaretama. U međuvremenu on živi u Ženevi.

C.D.
Foto: B92

Pročitajte više