Starici koja je sjekirom zatukla dvije sustanarke 48 sati pritvora

86-GODIŠNJA Alojzija Pokrivač danas je privedena istražnoj sutkinji Nevenki Bogdanović koja joj je odredila 48-satni pritvor zbog sumnje da je počinila dva teška ubojstva. Sutkinja nije željela otkriti je li starica tijekom ispitivanja priznala zločin.

Ubojstvo koje se dogodilo u Praporčanu u međimurskoj općini Selnica i dalje zbunjuje istražitelje. Pretpostavlja se da je starica sjekirom ubila 81-godišnju Magdalenu Horvat i 88-godišnju Mariju Županec zbog psihičke rastrojenosti. Danas je nad žrtvama provedena obdukcija, kojom je potvrđeno da su preminule zbog višestrukih udaraca sjekirom u glavu.

Podsjećamo, Alojzija Pokrivač u noći sa subote na nedjelju oko dva sata je u dvorištu uzela sjekiru i na spavanju zatukla svoje dvije sustanarke. Potom je oko tri sata u noći probudila vlasnicu doma i od nje zatražila da je odvede na hitnu pomoć, objasnivši da joj "nije dobro".

Vlasnica doma je, ne sluteći kakav se krvav događaj kratko prije toga odigrao u domu, to i učinila i odvela staricu u bolnicu na pregled, na kojem je, nakon pregleda internista, ustanovljeno da baka nema fizičkih problema. Baka se tijekom pregleda žalila na smetnje s probavom, povraćala i stenjala. Ipak, liječnik koji ju je pregledao nije posumnjao da je baka tek sat vremena ranije počinila dvostruko ubojstvo.

Žrtve okrutnog ubojstva sasvim je slučajno otkrila snaha vlasnice, koja je ujutro pripremila doručak i krenula u sobu probuditi štićenice. Našla ih je mrtve u krevetu. Prema navodima policije, baka ubojica je već imala dijagnosticirane psihičke probleme, no što ju je potaknulo na ubojstvo još nije poznato.

Pročitajte više