Štimcu i Grgiću prijave zbog paljenja baklji na Hajdukovom slavlju?

U VEČERNJEM LISTU od nedjelje 16. svibnja objavljena je fotografija koja prikazuje Igora Štimca i Branka Grgića koji u svečanoj loži na Poljudu drže upaljenu bengalku, što je prema Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim terenima prekršaj kažnjiv novčanom odnosno zatvorskom kaznom. Istu fotografiju objavila je i Slobodna Dalmacija.

Prema članku 39. podstavku 6. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim terenima, novčanom kaznom od 500 do 10000 kuna ili kaznom zatvora u trajanju od najmanje tri dana do najdulje 30 dana kaznit će se svaka fizička osoba koja "za vrijeme sportskog natjecanja pali i baca pirotehnička sredstva".

Kako piše Večernji list u tekstu s naslovom "Hajduku tron", direktor Hajduka Branko Grgić i nedavno suspendirani sportski direktor Igor Štimac zapalili su bengalke u svečanoj loži na Poljudu.

I dok se hrvatska javnost zgraža nad navijačkim nasiljem i učestalim kršenjem nedavno donešenog Zakona o sprečavanju nereda na sportskim terenima, najviši dužnosnici aktualnog prvaka Hrvatske pred očima novinara i policije krše isti taj Zakon.

Što je policija poduzela u vezi tog očitog kršenja Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, upitali smo Tinu Disopru, glasnogovornicu Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

"Prekršajna obrada je u tijeku, a nakon nje slijedi odgovarajuća prijava Prekršajnom sudu." - izjavila je glasnogovornica u telefonskom razgovoru za Index.hr.

Pročitajte više