Petrina o HDZ-ovu županu koji se hvali uhljebljivanjem: On je dezerterčina i izdajnik domovine

Foto: Facebook/Hina

GORAN Pauk, župan šibensko-kninski, javno se pohvalio kako je "osobno uhljebio puno znanih i neznanih". Dodao je i kako mu je žao što ih nije uhljebio više. Upravo to bio je povod da zamolimo za komentar načelnika Primoštena Stipu Petrinu koji puno desetljeće upozorava na "slučaj Pauk".

>> HDZ-ovac koji je govorio istinu

>> HDZ-ov šibenski župan: Svi su zaposleni preko veze, volio bih da sam ih uhljebio još i više

"Pauk je novcem građana kupovao izbore"

"Goran Pauk je župan 10 godina i potrošio je oko milijardu i pol kuna, pa bi me zanimalo što je on to napravio za Šibensko-kninsku županiju u svom mandatu? Vidimo po njegovu priznanju da se bavio uhljebljivanjem stranačkih podobnika pa iz toga proizlazi na što je trošio novac svih građana Šibensko-kninske županije. I više je nego očito da je novac trošio na HDZ-ovce i njihovu mrežu kako bi kupovali izbore javnim novcem. Zato nam i je kako nam je i bit će nam još i gore. Radi se o liku koji je javno priznao da je to radio. Nisu to moje, nego njegove riječi", tvrdi Petrina.

"Dezerterčina i izdajnik domovine"

U nastavku razgovora Petrina nam je kazao kako je Goran Pauk "dezerterčina" i "izdajnik domovine".

"Kada govorimo o Pauku, govorimo o dezerteru koji se hvalio da je bio jedan od onih ljudi koji su pogodili agresorske avione iznad Šibenika. Sjetit ćete se dobro tko je pogodio 'oba dva' iznad Šibenika. Pauk sigurno nije bio s njima jer je on nakon priznavanja neovisnosti Hrvatske pobjegao iz zemlje u Maleziju, gdje je igrao nogomet. 'Oba dva, oba su pala!', to je legendarni povik našeg Primoštenca, sada na žalost pokojnog Filipa Gaćine Bilija. A kada već pričamo o ratu, onda treba reći da prema statutu Udruge veterana Domovinskog rata, onaj tko za vrijeme rata napusti svoju zemlju smatra se dezerterčinom, odnosno izdajnikom svoje domovine", kazao je Petrina za Index.

Katolik koji se triput ženio

Načelnika Primoštena zanima i kako župan troši novac na svoj ured. Petrina taj odgovor, kako tvrdi, nikada nije dobio.

"Osobno sam puno puta pitao, a nikad nisam dobio odgovor na pitanje koliko njegov ured broji zaposlenika i koliko našeg, javnog novca taj ured troši. Ali treba javnost znati da je Pauk veliki katolik koji se ženio triput."

Kako je kupio stan u Šibeniku i kako je dobio kredit s kamatom od 2 posto?

Za kraj razgovora Petrina nas je podsjetio kako je Goran Pauk nedavno kupio novi stan, ali se pita - s kojim novcem. Zanima ga i kako je Pauk došao do kredita od 500 tisuća kuna po kamatnoj stopi od svega 2 posto.

"Ja i građani naše županije imamo informacije kako je Pauk u Šibeniku kupio još jedan stan, pa želimo znati odakle mu novac i kako to Pauk kupuje stanove, kad mu ovo nije prvi? Isto tako, on bi trebao javnosti objasniti kako je to, i na što, potrošio 500 tisuća kuna kredita koje je dobio po superpovoljnoj kamatnoj stopi od 2 posto", za kraj je rekao Petrina.

Pročitajte više