stjepan brajković na htv-u predstavio svoju neovisnu listu

Stjepan Brajković večeras je na Hrvatskoj televiziji (HTV) predstavio izborni program svoje neovisne liste u 5. izbornoj jedinici, napominjući da njegov tim moralnih, stručnih i odgovornih ljudi poručuje biračima: "Mi nismo isti". L

"Nije nam do promicanja posebnih interesa, nego do interesa naših Slavonaca", rekao je Brajković. Dodao je kako zastupa uvjerenje da čovjek treba biti glavni subjekt političkog života bez obzira na nacionalnost, svjetonazor ili političku opredijeljenost.

Polazište, smisao i cilj našeg djelovanja jesu čovjek i građanin, a političke ideje: mir, pravda i dobrobit čovjeka, dodao je napominjući kako promiču građansko-političku inicijativu Alijansu za mir i pravdu - glas za čovjeka, čiji su idejni začetnici akademik Ivan Supek i doktor znanosti don Ivan Grubišić.

"Naš program želimo ostvariti ukidanjem političkih povlastica, previsokih saborskih plaća i povlaštenih mirovina", rekao je Brajković ističući kako bi zastupnici trebali ostati na svojim radnim mjestima i svoj mandat obavljati časno.

Zalaže se za izravno biranje saborskih zastupnika i predstavnika lokalne uprave, kao i da se o pitanjima od nacionalne važnosti odlučuje referendumom.

Brajković je za uspostavu socijalno, ekološki i kulturno usklađenog tržišnog gospodarstva i učinkovitog sudstva te ustroj vojske i policije po europskim standardima, a podržava i zaključke UN-a o općem i potpunom razoružanju.

(Hina) bdj mć

Pročitajte više