Stožer za potporu Anti Kotromanoviću pozvao Sinjane da mu se pridruže

NOVOUTEMELJENI Stožer za potporu Anti Kotromanoviću, koji je prošle dvije godine obnašao dužnost alkarskog vojvode, pozvao je danas pučane Sinja i Cetinske krajine da mu se pridruže u potpori Kotromanoviću kao osobi koja će i ove godine na Alci zamjenjivati alkarskog vojvodu Mirka Norca koji se nalazi u riječkom zatvoru.

"Suočeni s činjenicom da predsjednik Viteškog alkarskog društva i sinjski gradonačelnik Mate Jukić ne odustaje od smjene v.d. vojvode, umirovljenog stožernog brigadira Ante Kotromanovića, koji je na tu dužnost legalno izabran, pozivamo pučane Sinja i Cetinske krajine da nam se pridruže i odlučno suprotstave onima koji među nas unose sjeme razdora, želeći izazvati nove podjele", stoji u priopćenju.

Stožer tvrdi da je "bezobzirnim i licemjernim napadom na Kotromanovića, legendarnog zapovjednika 126. brigade HV-a i 4. gardijske brigade, Jukić pokazao koliko mu znače hrvatski branitelji i Domovinski rat".

"Služeći se podvalama i ucjenama nastoji za novog v.d. alkarskog vojvodu instalirati Ivu Delongu", dodaje se u priopćenju.

Sinjska podružnica Hrvatske narodne stranke (HNS) priopćila je kako "prepucavanja oko izbora alkarskog vojvode drži prenapuhanim i nevažnim u odnosu na ostale probleme grada Sinja". "Međutim, kao legalisti držimo da se mora primijeniti i poštivati Statut VAZ-a te na čelu alkarske povorke ostaviti Kotromanovića da i dalje obnaša dužnost alkarskog vojvode", stoji u priopćenju.

Još se ne zna tko će ove godine na Sinjskoj alci zamjenjivati alkarskog vojvodu Mirka Norca jer na sjednici Upravnog odbora Viteškog alkarskog društva (VAD) 6. srpnja nije izabran v.d. vojvode. Predsjednik VAD-a Mate Jukić tada je izjavio da je donošenje odluke odgođeno jer treba obaviti dodatne razgovore.

Tijekom sjednice pred zgradom u kojoj je sastanak održan prosvjedovalo je pedesetak članova braniteljskih udruga koji podupiru Kotromanovićev izbor.

Osim Kotromanovića kandidat je član Upravnog odbora VAD-a Ivo Delonga, sinjski poduzetnik koji živi i radi u Zagrebu, a iza njega stoji Mate Jukić i dio članova Upravnog odbora.



Pročitajte više