Marijana Puljak kaže da nema šanse da Pametno podrži HDZ

Foto: FaH

STRANKA Pametno, koja je na lokalnim izborima u Splitu osvojila sedam vijećničkih mandata u splitskom Gradskom vijeću, odbacila je mogućnost koaliranja s HDZ-om koji je na tim izborima osvojio 11 vijećničkih mandata od ukupno 35, a za donošenje odluka potrebna im je natpolovična većina, potpora 18 vijećnika.

"Isti HDZ koji je Hrvatsku doveo do praktički najsiromašnije države EU"

Dodala je kako ne vjeruju HDZ-u.

"Ovo je isti onaj HDZ koji je Hrvatsku doveo praktički do najsiromašnije države u Europskoj uniji, a kao primjer njihovog djelovanja u Splitu sjetimo se samo Spaladium Arene", izjavila je Puljak.

Ustvrdila je kako HDZ nije promjena kakva Splitu treba, nego su, rekla je, "samo sada dodali celofan s ukrasnom mašnom."

"Netom prije izbora sastajali su se u Rogoznici s gospodinom Kerumom (Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke), s kojim vrlo uspješno surađuju u Županiji već osam godina. I sada izigravaju nevina lica tražeći našu podršku.

Za političku trgovinu, za namještene natječaje, za fiktivnu dodjelu koncesija, za fotelje gradskih i županijskih tvrtki. Ne dolazi u obzir," poručila Puljak.

Pametno će biti "korektiv" gradskoj vlasti

Najavila je da će njena stranka biti "korektiv" i "zdrava oporba ovoj vlasti", dodavši kako će podržavati sve dobre projekte i uvijek će ponuditi ideje i rješenja.

"HDZ može prihvatiti sve prijedloge, a bude li dovoljno političke mudrosti, Split će napredovati i razvijati se," rekla je Puljak.

Novoizabrani splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) je prigodom prošlotjednog preuzimanja dužnosti pozvao čelnike stranke Pametno i Most da zajednički pridonesu boljitku Splita te do 19. lipnja imenuju svoje stranačke stručnjake u tim za izradu proračuna za 2017. godinu, koji u Splitu još nije usvojen.

Analizirat će prijedlog proračuna

Marijana Puljak je danas, komentirajući taj poziv Krstulovića Opare u vezi s donošenjem gradskog proračuna za 2017. rekla kako je "prvi i osnovni uvjet formiranje Gradskog vijeća."

"Kada i ako se konstituira Gradsko vijeće, analizirat ćemo predloženi proračun i vidjeti kako se to odnosi na budućnost našeg grada.", rekla je Puljak.

 "Analizirat ćemo prijedloge i podržati dobre stvari za grad, loše ćemo kritizirati i davati prijedloge i ideje da se poprave, davati svoje prijedloge i nadamo se da će biti prihvaćeni," dodala je.

Splitsko Gradsko vijeće ima 35 vijećnika a na nedavnim lokalnim izborima HDZ je osvojio 11, Hrvatska građanska stranka Željka Keruma 8 vijećničkih mandata dok je stranci Pametno pripalo 7, Mostu 5, a SDP je osvojio 4 vijećnička mandata.

Pročitajte više