Strmota se vratio na stari posao, otkrio što sad radi

Foto: Screenshot RTL

MARIN Strmota, čovjek koji je šokirao ministricu Murganić, vratio se na stari posao.

Strmota je već jučer odradio prvi radni dan na Ekonomskom fakultetu na kojem je radio kao profesor na Katedri za demografiju i prije nego što je postao državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj i mlade.

Tamo su ga snimile kamere RTL-a. Strmota se družio s novim-starim kolegama, a novinarki je kratko kazao: "Ja sam rekao, kad dođe vrijeme za to, svi ćete imati izjavu."

Novinarka ga je pitala je li dobro.

"Jesam, a vi?", odgovorio je na vratima svog kabineta na Ekonomskom fakultetu nasmijani Strmota koji je odmah prvi radni dan na starom poslu provodio ispite. Na fakultetima su, naime, u tijeku ispitni rokovi.

"Kad bude vrijeme, ja ću sve reći", još je dodao o nezapamćenoj sceni kada je pred šokiranom Murganićkom poručio da su vladine mjere folklor, da Hrvatska izumire i da podnosi ostavku.

Doktor znanosti s nezaposlenom suprugom i dva kredita

32-godišnji Marin Strmota po je struci doktor znanosti. Do stupanja na dužnost državnog tajnika radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u zvanju docenta. Doktorirao je na istom fakultetu, i to upravo na području demografije. Predavao je na Katedri za demografiju.

2015. je dobio priznanje za najbolje ocijenjenog izvođača seminara na preddiplomskom i diplomskom studiju. 2011. godine dobio je nagradu “Mijo Mirković” za rad monografskog sadržaja.

Svi Strmotini znanstveni projekti, a na web stranicama Ekonomskog fakulteta popisano je njih četiri, vezani su uz područje demografije.

U imovinskoj kartici stoji da nema nekretnine u svom vlasništvu. Od pokretnina ima automobil Volkswagen Golf iz 2008. u vrijednosti 30-ak tisuća kuna. Strmota ima dva kredita u ukupnom iznosu od nešto više od 221 tisuće kuna. Plaća mu je na mjestu državnog tajnika iznosila 15 771 kunu neto.

Strmota ima nezaposlenu suprugu i dvoje djece. No ni ta činjenica, kao ni činjenica da mjesečno otplaćuje gotovo 4 tisuće kuna kredita, nije ga spriječila da se odrekne plaće od gotovo 16 tisuća kuna da bi rekao istinu - da vlada ništa ne radi kako bi spriječila ono o čemu je Index intenzivno pisao - da Hrvatska umire.

Pročitajte više