Stručna rasprava o nacrtu pomorskoga zakonika u Splitu

MINISTARSTVO mora, turizma, prometa i razvitka organizira 3. rujna u Splitu stručnu raspravu o nacrtu pomorskoga zakonika, koji je upućen u saborsku raspravu.

"Prije plenarne rasprave željeli smo u naša stajališta o javno-pravnim odredbama nacrta pomorskoga zakonika uputiti hrvatske znanstvenike", izjavio je državni tajnik za more Branko Bačić.

Dodao je kako se to posebno odnosi na dio zakonika o hrvatskim morskom i podmorskim prostorima. "Kanimo održati raspravu s najpozvanijim hrvatskim znanstvenicima kako bi se izradila cjelovita znanstvena podloga, a Vlada predložila u konačnici što bolji zakonik", izjavio je.

Stručnoj raspravi o nacrtu pomorskoga zakonika nazočit će više od 20 znanstvenika i predstavnika ministarstava te instituta.

Izjave za novinare u svezi sa stručnom raspravom o pomorskom zakoniku, kako je najavljeno, u 13 sati u splitskoj zgradi HAZU-a (palača Milesi) dat će državni tajnik za more Branko Bačić i pomoćnik ministra za pomorski promet, pomorsko dobro i luke kapetan Mario Babić,

Pročitajte više