Studenti osječke Visoke učiteljske škole ispite mogu prijavljivati sms porukama

Studenti Visoke učiteljske škole, koja djeluje u okviru osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, od danas ispite mogu prijavljivati SMS porukama, što je jedinstven projekt u Hrvatskoj, istaknula je na predstavljanju projekta dekanica prof. dr. Margita Pavleković.

Profesorica Pavleković izrazila je zadovljstvo što se može olakšati komunikacija na razini student- profesor. "Prijavljivanje ispita SMS porukama posebno je zanimljivo studentima koji putuju", rekla je dekanica Pavleković .

Program su izradili profesori Visoke učiteljske škole Miroslav Katić i Saša Duka i, kako su istaknuli, vrlo je jednostavan i siguran. Prije toga djelatnici studentske referade prošli su kratku obuku i "sada su spremni komunicirati sa studentima koji ispit mogu prijaviti, odjaviti, dobiti povratnu informaciju i ostalo", kazao je prof. matematike i fizike Miroslav Katić. Na taj način znatno će se smanjiti i gužva u studentskoj referadi, a za vrijeme ljetnih praznika studenti ne moraju dolaziti na fakultet.

Program je jedinstven na razini hrvatskih sveučilišta po tome što se može koristiti u cijeloj Hrvatskoj. "Spremni smo ga ustupiti svim fakultetima besplatno", rekao je Katić.

"U višegodišnjem iščekivanju ISVU-a (Informacijski sustav visokih učilišta), koji bi trebao imati slične mogućnosti, Visoka učiteljska škola samostalno je razvila takav sustav kako bi omogućila kvalitetnije uvjete studiranja", kazala je dekanica Pavleković. Zbog svoje jednostavnosti i cijene (besplatan je za sve akademske ustanove) razvijeni je sustav moguće primijeniti na bilo koji postojeći računalni sustav studentskih referada, uključujući i stare DOS sustave, dodala je.

Prijava ispita vrlo je jednostavna. Potrebno je poslati SMS poruku, bez razmaka, koja sadržava matični broj građana, matični broj studentskog indeksa, SMS šifru kolegija, SMS šifru ispitivača, te datum ispita.

(Hina) xvsik yvkn

Pročitajte više