SUBOTICA: KONFERENCIJA O LOKALNOJ SAMOUPRAVI

Uz potporu američke fondacije "The Balkan Trust for Democracy" u Subotici je u petak počela konferencija "Suradnja lokalne samouprave s nevladinim organizacijama" u kojoj sudjeluju predstavnici subotičke općine, poglavarstva grada Osijeka i članovi nevladinih udruga dva grada.

Sudionici će tijekom vikenda, kako je najavljeno, razmijeniti iskustava i raspravljati o načinu i mogućnostima uključivanja nevladinih udruga u rad lokalnih samouprava.

Zajednički projekt Subotice i Osijeka ujedno predstavlja nastavak razvijanja prekogranične suradnje dva grada, koji su u rujnu ove godine potpisali Sporazum o dobrosusjedskim odnosima.

"Suradnja dva grada počela prije 30 godina, a sada očekujemo da se ona nastavi u svim oblastima u kojima je to moguće - kulturi, gospodarstvu, sportu", izjavila je ovim povodom za HINU predsjednica Gradskog vijeća Osijeka Biljana Borzan, koja je u Suboticu došla u pratnji nekoliko članova Gradskog poglavarstva i desetak nevladinih udruga iz Osijeka.

Konferencija na temu "Suradnja lokalne samouprave s nevladinim organizacijama" prva u nizu susreta predstavnika dva grada za čiju je realizaciju američka fondacija izdvojila 11.000 eura.

(Hina) xjsta ysb

Pročitajte više