Sud zakazao novu predaju sina Nine Kuluz, bit će s majkom do kraja školske godine

Screenshot: YouTube

SPLITSKI Općinski sud zakazao je novu ovrhu nad sinom Nine Kuluz za 19. lipnja. Čeka se završetak školske godine kako bi se osmogodišnji Cesare predao ocu Alessandru Avenatiju. Prema presudama hrvatskih i talijanskih sudova, dječak bi trebao nastaviti živjeti s ocem u Italiji.

Krajem lipnja prošle godine također je bila pokušana ovrha, no pred zgradom na splitskim Pujankama, u kojoj žive Nina i Cesare, okupilo se nekoliko stotina građana pa se nakon višesatnog iščekivanja, predaja nije dogodila iz tehničkih razloga.

Došao po sina pa završio kao uhićenik na sudu

Ovrha je bila zakazana i za prošli tjedan, no odgođena je dan ranije zbog sigurnosnih razloga. Dječakov otac Alessandro Avenati ipak nije odustao od puta u Split. Sina je ipak nakratko vidio nakon gotovo godinu dana, a onda ga je idućeg dana policija privela na Prekršajni sud zbog prijave Nine Kuluz za obiteljsko nasilje.

Avenati je pušten nakon ispitivanja u sudu, izjavio nam je kako je razočaran što predaja nije provedena. Najavio kako neće odustati od toga da sina odvede u Italiju. Ispričao nam je i kako je prošle godine tako krenuo automobilom put Splita pa je 100 kilometara prije cilja dobio obavijest da je ovrha odgođena. Drži da bi predaja trebala biti izvršena na nekom diskretnijem mjestu, a ne u zgradi na Pujankama. 

Na dan kada je bila zakazana posljednja ovrha, Nina Kuluz trebala je biti u Italiji. Presudom suda u Torinu osuđena je, naime, nepravomoćno zbog otmice djeteta, a određeno joj je i da se svaka dva tjedna mora javljati talijanskoj policiji. I ona je najavila kako neće odustati.

 

 

Pročitajte više