Sudska vještakinja nije mogla utvrditi uzrok smrti don Stijepića

SUDSKOMEDICINSKA vještakinja iz Splita Marija DefinisGojanović danas je u dijelu rasprave otvorene za javnost naglasila kako uzrok smrti svećenika Mije Stijepića nije bilo moguće utvrditi obdukcijom "zbog izrazitih truležnih promjena na mrtvu tijelu".

Na Županijskom sudu u Šibeniku vodi se postupak protiv Mate Ćurkovića (29) iz Suhača kod Sinja, optužena za ubojstvo svećenika Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza.

Ćurković je optužen da je don Miju Stijepića 21. lipnja 2003. ubio udarcem kamenom u glavu, a svećenikovo mrtvo tijelo pronađeno je na plaži kod Prosike u blizini Pirovca tek tjedan dana poslije.

Vještakinja Definis-Gojanović potvrdila je da su obdukcijom kod pokojnog Stijepića utvrđene teške tjelesne ozljede, kao što su krvarenje iz srednjeg desnog uha, višestruk prijelom nosnih kostiju i prijelom desne jagodične kosti, koje mogu biti posljedica udaraca tupim predmetom, ali, ustvrdila je, ne može se pouzdano utvrditi stvaran uzrok smrti.

Na primjedbu predsjednika Sudskog vijeća Dalibora Dukića da je analizom krvi u don Mije Stijepića utvrđen sadržaj alkohola od čak 3,07 promila vještakinja je ocijenila da je riječ o "težem obliku pijanstva zbog kojeg osoba može biti u polusvijesnu stanju, čak i u komi", ali nije potvrdila da je takvo stanje bilo uzrok smrti don Mije Stijepića.

Za iskaza sudske vještakinje optuženi Ćurković žalio se da se ne osjeća dobro, pa mu je sudac Dukić dopustio da iziđe iz raspravne dvorane.

Drugi dio današnjeg ročišta, u kojem je o psihičkom i emotivnom stanju optuženog Ćurkovića svjedočio psihijatar iz zagrebačke bolnice "Vrapče", bio je zatvoren za javnost.

Za sada nije poznato kad će se nastaviti suđenje.

Ćurković je u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku od 9. prosinca 2003.

Pročitajte više